کد خبر: 679
تاریخ انتشار: اسفند ۱۶, ۱۴۰۱
گروه : اخبار

همزمان با نیمه شعبان مطرح شد: امشب را از دست ندهیم

همزمان با نیمه شعبان مطرح شد: امشب را از دست ندهیم

روشنگر به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام یعقوبی گیلانی با بیان اینکه” شب نیمه شعبان را برای راز و نیاز از دست ندهیم” گفت: ما هنوز تشنه زیارت حضرت ولی‌عصر(عج) نیستیم تا چه برسد به اینکه تشنه ظهورشان باشیم،اگر کسی منکر این موضوع است باید به این سوال‌ها پاسخ دهد.

مدیر موسسه منبر آسمانی که با ایسنا، به بهانه میلاد حضرت مهدی(عج) گفتگو می‌کرد، در ادامه این سوالات را مطرح کرد: آیا به این فکر کرده‌ایم وقتی گناهی می‌کنیم دل امام زمان(عج) را می‌شکنیم و او شاهد بر گناهان ماست؟، روزی چند بار دلمان برای عزیز زهرا تنگ می شود؟، روزی چند بار برای امام زمان(عج) بغض گلوی‌مان را می گیرد؟، یا روزی چند بار برای امام زمان‌مان اشک می‌ریزیم؟، اصلا در فراقش گریه می‌کنیم؟ و روزی چند بار دست‌مان را بر روی سر می‌گذاریم و با خودمان زمزمه می‌کنیم.

وی با ذکر یک داستان از زبان یکی از بزرگان درس اخلاق تصریح کرد: پدری چهار فرزندش را درون اتاقی گذاشت و گفت «فرزندانم من از کنار شما می روم، تا زمانی که برمی‌گردم خانه را مرتب کنید. آن پدر خداحافظی کرد اما از اتاق خارج نشد و پشت پرده‌ای که در اتاق زده شده بود رفت و پنهانی بچه‌ها را زیر نظر گرفت. از پشت پرده نگاه می کرد که فرزندانش پس از خروج وی چه خواهند کرد. پس از پنهان شدن پدر یکی از فرزندان که گیج بود حرف پدر یادش رفت سرش به بازی گرم شد و فراموش کرد که پدر گفته است خانه را مرتب کنید، فرزند دیگری که شرور بود خانه را به هم ریخت و داد و فریاد زد که من نمی گذارم کسی این جا را مرتب کند، در این میان یکی دیگر از بچه‌ها که ترسو بود نشست وسط اتاق و شروع کرد به گریه و جیغ و داد که بابا بیا بابا بیا، اما یکی دیگر از فرزندان که زرنگ بود خوب به اطراف نگاه کرد و رد لباس پدر را از پشت پرده دید و تند تند همه جا را مرتب می‌کرد و با آن برادر شرور درگیر می‌شد و به دو برادر دیگرش امید می‌داد که بیایید تا اتاق را مرتب کنیم.

مدیر موسسه منبر آسمانی بیان کرد: این استاد اخلاق به این قسمت از داستان که می‌رسید می‌فرمود: شماهم بیایید امروز خوب نگاه کنید آیا از پشت پرده رد لباس امام عصر(عج) را نمی‌بینید؟، او همیشه بوده و هست و در حال نظاره اعمال ما است. خانه را مرتب کنید، آقا حاضر است.

 

امام حاضر غائب

حجت‌الاسلام یعقوبی گیلانی خاطرنشان کرد: در جایی بودیم جوانی نزدیک آمد و سلام کرد، خیلی شیک و امروزی بود، از من پرسید: حاج آقا این امام زمانی که می‌گویید خلاصه هست یا نیست؟ حاضر است یا غائب؟، پاسخ دادم غائب است اما از حال ما بی‌خبر نیست. مجددا پرسید حاضر غائب به چه معناست؟، پاسخ دادم امام زمان (عج) را غائب می‌گوییم چون ظاهر نیست و با چشم ظاهر قابل رویت نیست، نه اینکه ایشان حاضر نیست و این یک فرق ساده میان دو کلمه ظهور و حضور می‌باشد.

وی افزود: به همین خاطر شیفتگان امام عصر(عج) همیشه از خدا ظهورش را طلب می‌کنند و نه حضورش را. البته این را هم باید اضافه کنیم که در همین زمان که امام حاضر را به چشم نمی‌بینیم، خیلی‌ها هم هستند که حضرت را می‌بینند و اصلا حضرت به دیدارشان می‌رود. متاسفانه فرستنده ایراد ندارد بلکه مشکل از گیرنده است، گیرنده‌ها به روز نیستند و خودشان را با معنویت همگام نکردند تا به وصال دوست برسند. درواقع همه باید به این نتیجه برسیم که ما غائب هستیم و حضرت مهدی(عج) حاضر، ما گمشده‌ایم و او پیدا.

 

ما غائبیم و گمشده

این کارشناس مسائل دینی یادآور شد: مرحوم میرزا اسماعیل دولابی همیشه این تعبیر را داشتند که ما مثل بچه‌ای هستیم که پدرش دستش را گرفته تا به جایی بروند، در طول مسیر از بازاری عبور کردند، ویترین‌های مغازه‌ها و زرق برق دنیا توجه بچه را جلب کرد و بچه دست پدرش را رها کرد و مشغول دنیا شد بعد از مدتی بچه به خودش آمد و متوجه شد که پدر را نمی‌بیند با خودش گفت پدرم گم شده است و شروع کرد داد زدن که ای مردم چه نشسته‌اید به دادم برسید که پدرم گمشده است، غافل از اینکه خودش گم شده بود و پدر در حال نظاره او بود. داستان ما و امام عصر(عج) نیز به همین ترتیب است.

حجت‌الاسلام یعقوبی گیلانی ابراز کرد: ما واقعا به دنبال ظهور یار نیستیم، اگر واقعا برای ظهور و فرج امام عصر(عج) دعا می‌کردیم ایشان می‌آمد، ما غرق در زیبایی‌های دنیا شده‌ایم و علت خلق این همه زیبایی و زرق و برق را فراموش کرده‌ایم در حالیکه در زیارت حضرت می‌خوانیم«بِیمْنِهِ رُزِقَ الْوَرَی وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الْاَرْضُ وَ السَّمَاءُ / به واسطه وجود مقدس او به عالم هستی فیض داده می‌شود و به واسطه او آسمان و زمین پا برجاست».

 

تشرف مرحوم حاج محمد علی فشندی

وی با روایت داستانی از تشرف مرحوم حاج محمد علی فشندی تهرانی اظهار کرد: در یکی از تشرف‌های ایشان آمده است: شبی در مسجد جمکران اعمال مسجد را به جا آوردم و با همسرم می‌آمدم که دیدم آقایی نورانی داخل صحن شدند و قصد دارند طرف مسجد بروند با خود گفتم این سید نورانی در این هوای گرم تابستان تازه از راه رسیده است و حتما تشنه می‌باشد، لذا دوان دوان رفتم و یک لیوان آب پر کردم و برای او آوردم تا بنوشد پس از آن که آب را نوشید، ظرف آب را پس داد، رو به او گفتم آقا شما دعا کنید و فرج امام زمان(عج) را از خدا بخواهید تا خدا امر فرج را نزدیک کند، نگاهی به من کردند و اشاره‌ای به لیوان آب کرده و فرمودند: شیعیان ما، به اندازه آب خوردنی ما را نمی‌خواهند اگر بخواهند دعا می‌کنند و فرج ما فرا می رسد.

 

چند سوال درباره امام عصر(عج) از خودمان

مدیر موسسه منبر آسمانی با بیان اینکه ما هنوز تشنه زیارت حضرت ولی‌عصر(عج) نیستیم تا چه برسد به اینکه تشنه ظهورشان باشیم، گفت: اگر کسی منکر این موضوع است باید به این سوال‌ها پاسخ دهد، آیا به این فکر کرده‌ایم وقتی گناهی می‌کنیم دل امام زمان(عج) را می‌شکنیم و او شاهد بر گناهان ماست؟، روزی چند بار دلمان برای عزیز زهرا تنگ می شود؟، روزی چند بار برای امام زمان(عج) بغض گلوی‌مان را می گیرد؟، یا روزی چند بار برای امام زمان‌مان اشک می‌ریزیم؟، اصلا در فراقش گریه می‌کنیم؟ و روزی چند بار دست‌مان را بر روی سر می‌گذاریم و با خودمان زمزمه می‌کنیم.

 

 

احیای شب نیمه شعبان

حجت‌الاسلام یعقوبی گیلانی تصریح کرد: امسال نیمه‌شعبان و شب نیمه شعبان برای تجدید میثاق با جان عالم موعد خوبی است. حیف است که این شب عزیز را از دست بدهیم، خیلی‌ها از این شب به راحتی می‌گذرند و نه تنها هیچ عمل خوبی برای به دست آوردن دل حضرت نمی‌کنند بلکه دل ایشان را می‌شکنند. اما چقدر خوب است که از این شب بزرگ استفاده کرده و ادعیه وارده در این شب بخصوص دعای کمیل را بخوانیم و با توبه و استغفار واقعی خودمان را آماده ماه خدا کنیم.

وی در پایان گفت: امام باقر(ع) درباره عظمت این شب فرمودند «شب نیمه شعبان، با فضیلت‌ترین شب‌ها بعد از شب قدر است. در این شب خداوند فضلش را بربندگان ارزانی می‌دارد و به بزرگواری خودش آن‌ها را می‌آمرزد. پس برای نیل به مقام قرب خداوند در این شب بکوشید زیرا خداوند به ذات خود قسم یاد کرده که هیچ درخواست کننده‌ای را در این شب بی‌پاسخ رها نسازد مگر آن که خواهش او نافرمانی خدا باشد. این همان شبی است که خداوند برای ما اهل‌بیت(ع) قرار داد همچنان که لیله القدر را برای پیامبر(ص) ما قرار داد».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *